På Dansk Fjerkræ Råds hjemmeside er beskrevet, hvordan livet for en supermarkedskylling former sig. Produktionen af slagtekyllinger starter med daggamle kyllinger fra rugerierne og ender ca. 40 dage senere, hvor kyllingerne afhentes til slagtning. Kyllingernes foder består hovedsagelig af hvede og majs tilsat sojamel og forskellige mineraler og vitaminer. Der må højest være 40 kg levende kylling pr. kvadratmeter. Når kyllingerne er klar til slagtning, er de typisk mellem 36 og 39 dage gamle, afhængig af hvilken produktion slagteriet har, og hvor de skal sælges.
Læs også følgende artikler fra Politikens Tjek om industrihønsenes opdrætsvilkår og markedsførings-glansbilledet:
- Kyllinger bør hedde »hurtigvoksende kylling« (“Dansk Supermarked vil ikke presse på for nye kyllingekategorier, men hvis kyllingeproducenterne synes, at det er en god ide, vil kæden gerne bakke op, siger indkøbsdirektør Niels Erik Larsen.” – Nej, de er som sædvanlig bangebukse og tør ikke gå forrest..)
- Industrikyllingernes liv er en fabrikshemmelighed (Navnene spænder fra ’Danske Holger’ til ’Tasty Chicken’, og kyllingerne koster fra 30 kroner til næsten 100 kroner, men 99,8 procent af danske kyllinger har stort set samme hårde opvækst – uanset pris)
- Industrikyllinger sælges fra fiktive gårde (Det er tilladt at sælge kyllinger under fiktive gårdnavne. Til gengæld er det forbudt at reklamere med, at kyllingerne er medicinfri og velfærdsopdrættede.)
- To millioner haner gasses årligt (hanekyllinger af nutidens industriracer er hulbrystede og ikke værd at avle slagtehøns på..)