Politiken.dk’s magasin Tjek har en lille opsang om æg i denne uge. Ikke meget nyt under solen, men en slåen fast, at æg er sunde at spise! Og, at du roligt kan spise i hvert fald de 3-4 æg om ugen, der er Sundhedsstyrelsens officielle anbefaling. Lader du æg erstatte mættet fedt fra kød og mælkeprodukter, kan du formentlig med sindsro spise løs af æggene, da det er bevist, at kolesterol fra æg ikke er skadeligt på samme måde som kolesterol fra kødkilder, samt mættet fedt. Så sundshedmæssigt vurderet gør du dig selv en tjeneste ved at spise æg fremfor kød.
At friske æg fra egen hønsegård så oveni er helt utroligt lækre at arbejde med i madlavningen er endnu et gratis plus. Hvis man én gang har oplevet, hvordan spejlæg af helt friske æg tér sig på en stegepande, eller hvordan friske æg kan piskes, vil man aldrig blive helt tilfreds med supermarkedets gamle do.. Og hvis hønsene har fået adgang til græs og urter, så får æggene den mest vidunderlige gule æggeblomme, der kan farve en lagkagebund helt safrangul og dejlig. Mums!
Endelig giver det en helt særlig tilfredsstillelse af opleve, hvordan madrester fra husholdningen gør lykke i hønseflokken, og dermed ikke går tabt, men i stedet indgår i produktionen af æg og slagtekyllinger. Der er så mange åbenlyse fordele ved at holde høns i baghaven, at det næsten burde være et krav, at alle gjorde det!
Læs artiklen om de mest populære hønseracer.